Trendyol recenzia: Skúsenosť s lacnejšou verziou Zary, ktorá ponúka trendy módu za pár eur

Krásne farby, hravé strihy a lákavá cena. Značke Trendyol sa podarilo ukotviť aj na slovenskom trhu. Zákazníkom ponúka módne oblečenie, obuv a doplnky s mladistvým nádychom. Stará dobrá múdrosť hovorí, že máme dôverovať, ale preverovať, tak sme poslúchli. Boli sme zvedaví na jednotlivé kúsky a ich kvalitu, preto sme neváhali a rozhodli sme sa ich preskúmať kritickým očkom. O úspešnosti našej misie sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.
  

Posvietiť si na Trendyol produkty sme sa rozhodli hneď z viacerých dôvodov. K dobrej cene sa pridali fotografie s pekným stylingom, trendové strihy, farebné prevedenia a samozrejme naša zvedavosť. Pred kúpou sme nazreli do užívateľských recenzií, ktoré sa však rôznili. O dôvod viac sa presvedčiť o kvalite na vlastné oči a dotyk.

O spoločnosti


Spoločnosť Trendyol sídli v Turecku a na trh bola uvedená v roku 2010. Spotrebiteľom neponúka iba módu, ale aj široký sortiment spotrebnej elektroniky či nábytku. Okrem iného patrí k najväčším tureckým internetovým obchodom a zamestnávateľom v krajine. Ich firemná filozofia sľubuje uľahčiť zákaznícky nákup prostredníctvom technológií a sľubuje pozitívny vplyv na ekosystém ako taký. Za zváženie potom určite stojí distribúcia oblečenia a doplnkov, ktoré nám prišli zabalené v plastových sáčkoch.

Trendyol ponuka


K značke Trendyol sa na Slovensku dostanete cez internetové obchody, ako sú Answear, Aboutyou a Factcool. V sortimente oblečenia dominujú šaty, ktoré sa pohybujú v cenovej hladine do šesťdesiatich eur. Ponuka je bohatá aj na biele šaty, ktoré by mohli spĺňať aj parametre civilnejších a niektorých kostolných svadobných alternatív.
 

Popri šatách si na svoje prídu milovníci topov, kabeliek a topánok za lacný peniaz. Horná hranica cenovej relácie sa pri obuvi pohybuje okolo sumy päťdesiat eur. Pre lepšiu predstavu by sme obchod mohli prirovnať k akejsi lacnejšej verzii Zary. No neplatí to pri všetkých produktoch. Veci v prémiovejšej kvalite nie sú doménou tohto predajcu.  

Za málo peňazí, rôzna muzika


Internetové recenzie na spoločnosť a zamestnávateľa zároveň sa rôznia. Niektoré užívateľské hodnotenia, ktoré sme objavili na webe trustpilot, sú dokonca alarmujúce. Ide o platformu, kde užívatelia hodnotia obchody, spoločnosti a značky. Skúsenosť so značkou hodnotili ľudia veľmi negatívne. Či už sa jednalo o amatérsky zákaznícky servis alebo samotné produkty, ktoré ľudia obdržali zväčša v poškodenom stave.

Na druhej strane sme natrafili na hodnotenia zamestnancov Trendyolu, ktoré mali aj pozitívny charakter. To bol posledný štartovací point k tomu, aby sme servis vyskúšali na vlastnú päsť. Objednávku sme realizovali cez jeden z vyššie spomínaných slovenských e-shopov. 

DO NÁKUPNÉHO KOŠÍKA SME VLOŽILI...

Letné šaty s balónovými rukávmi

 
  
foto vľavo - produktový obrázok, foto vpravo - reálny vzhľad produktu

Tieto šaty s retro nádychom boli láska na prvý pohľad. Vybrali sme si produkt v indigo prevedení. Číslovanie nám síce sadlo, no problematickejšia bola tkanina, ktorá je príliš tenká a miestami presvitá. Situáciu zachraňuje tmavšia farba šiat, vďaka ktorej nie sú až tak priehľadné. 
 

detail produktu
 
Obchod síce sľubuje produkt so sedemdesiatpercentným podielom bavlny, no vyššia prítomnosť polyesteru bola citeľná. Súčasťou šiat bol aj látkový opasok, ktorý bol balený separátne. Kvôli kvalite látky a šitia mu však nepredpovedáme dlhú životnosť.

Oversize sako

 
  
foto vľavo - produktový obrázok, foto vpravo - reálny vzhľad produktu
 
Príjemným prekvapením v balíku bolo určite toto biele sako v oversize prevedení. Aj napriek prevahe umelého vlákna produkt zaujme nielen svojím hladkým povrchom, ale aj čistou  a minimalistickou strihovou líniou. Šitie bolo kvalitné, zamilovali sme si pozlátené gombíky, ktoré prevzali úlohu doplnku.
 
detail produktu
 

Klasické lodičky

 
  
foto vľavo - produktový obrázok, foto vpravo - reálny vzhľad produktu

Najväčšie sklamanie nastalo po otvorení poškodenej krabice od týchto bielych Kroko lodičiek. Spracovanie umelej kože bolo nekvalitné už na prvý pohľad a do karát nezahralo ani lepidlo, ktoré bolo viditeľné na niektorých miestach. Nehovoriac o odlepujúcej sa neolitovej podrážke.
 

detail produktu

Prúžkovaný crop top  

 
  
foto vľavo - produktový obrázok, foto vpravo - reálny vzhľad produktu

Pri kategórii Trendyol zvrškov si na svoje prídu tí, ktorí hľadajú trendy strihy za pár drobných. Bavlnený crop top patril tiež k veciam, ktoré nás milo prekvapili svojou kvalitou aj strihom. Drobný mínus predstavoval mierne zasekávajúci sa zips v zadnej časti topu.
 

detail produktu

Shoulder bag

  
foto vľavo - produktový obrázok, foto vpravo - reálny vzhľad produktu


Pre tých, ktorí hľadajú kompromis na priamke pomeru cena verzus kvalita, by mohli byť kabelky tejto značky vhodnou alternatívou. Popisok produktu síce sľuboval semiš, no povrch tašky v skutočnosti predstavoval skôr lacnú imitáciu kože. Kabelka má na prvý pohľad ľúbivý vzhľad, no bližšie skúmanie jej vnútra prezradí nedostatky v lepení a šití. Tiež si nie sme istí, či je pripravená na väčší záťažový stupeň povinnej ženskej výbavy. Ak patríte k typom, ktorí nebažia po funkčnosti a vnímajú kabelku len ako doplnok, vystačíte si aj s Trendyol ponukou.
 

detail produktu

NAŠE DOJMY


Aký je teda verdikt? Ako to už pri lacnejších verziách oblečenia a doplnkov býva, počiatočný entuziazmus vystriedala realita. Nemôžeme značke uprieť pekný styling, trendy strihové prevedenia aj lákavú cenovú ponuku. Tá sa však jednoznačne odrazila na výslednej kvalite jednotlivých produktov. Pre bližšie porovnanie produktovej akosti si môžete predstaviť napríklad sortiment obchodného reťazca Bershka. 

Opäť však platí, že pri komplexnej recenzii musíme brať do úvahy individualitu každého produktu. Ak by sme mali v budúcnosti opäť realizovať objednávku v Trendyol, stavili by sme na väčšiu istotu a objednali produkty z kategórie saká a blejzre.

Plusy
 
  • cenová dostupnosť
  • trendy strihy
  • široký výber produktov
  • farebné prevedenie
Mínusy
 
  • neekologické balenie produktov
  • nízka kvalita textílií a šitia
  • nejednotné číslovanie produktov
  • poškodené balenie topánok 
 

Produktová výberovka

 
V najbližšej dobe budeme testovať poľské značky topánok a kabeliek, takže stay tuned!
 
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy