Chcete predať oblečenie a doplnky online? Toto sú najlepšie weby a aplikácie

Na samotný proces sa odhodlávame dlho, no po jeho realizácii pociťujeme katarziu nielen my, ale aj náš šatník. Triedenie oblečenia je kapitola sama o sebe, ako však naložiť s kúskami, ktoré sme sa z rôznych dôvodov rozhodli z našej módnej zbierky vyradiť? Ak patríte k ľuďom, ktorí radi dajú druhú šancu nepotrebným odevom a zároveň vyhľadávajú pohotové riešenia, vysúšajte online predaj.

Možno vám už nesedí veľkosť, nespadá do vašej aktuálnej fashion nálady, alebo ste ho dostali ako darček, no v skrini si nenašiel svoje miesto. Pokiaľ ste už absolvovali veľký triediaci manuál oblečenia, je čas objaviť ďalšie možnosti, ktoré pomôžu planéte aj vašej peňaženke. Kúsky v dobrej kondícii rozhodne nepatria na smetisko, máme pre vás udržateľnejšiu alternatívu.

Prečo predať oblečenie a doplnky online

 
  • predajom oblečenia, ktoré už nepotrebujete, prispievate k udržateľnosti
  • pohodlná a bezkontaktná alternatíva predaja
  • jedna z možností, ako si začať budovať kapsulový šatník
  • zarobíte si peniaze, ktoré viete investovať napríklad do uvedomelej kúpy

KDE PREDÁVAŤ KLASICKÉ ZNAČKY

FB Marketplace




„Trhovisko“ pod hlavičkou Facebook-u je najlepším miestom na oslovenie ľudí z blízkeho okolia. Marketplace je zdarma, do vrecka vám ide čistý zisk z predaja. Po nahratí položky, ktorú predávate, vás kupujúci osloví priamo cez Facebook, komunikácia je rýchla a bezprostredná. Všetko, čo potrebujete, je osobné konto na sociálnej sieti (nepotrebujete si vytvárať ďalší predajný profil) a vaše kúsky tu môžete ponúkať na dennej báze bez akýchkoľvek komplikovaných postupov.

Facebookové skupiny


K nenáročným adeptom na údržbu môžeme zaradiť aj skupiny na Facebooku, tie sa v oblasti predaja stali obľúbenými. Každá združuje špecifickú cieľovku a viete v nich predávať širokú škálu oblečenia a doplnkov – či už ide i vintage šaty (skupina Vintage bazar), alebo kúsky po starkých (skupina Vypratávame dom po starých rodičoch/rodičoch), ktoré sú aj po rokoch v prémiovej kondícii.

Pre milovníkov miestnych značiek odporúčame nahliadnuť do Alternatívneho sekáču pekných vecí, kde môžete predávať vintage kúsky, slowfashion záležitosti, módu od lokálnych značiek, ale aj handmade vecičky.

Na Facebooku sa však viete dostať aj ku veľmi špecifickým skupinám, ktoré sa zameriavajú len na predaj vecí určitej značky, ako je napríklad Zara.

Instagram


Pre ľudí, ktorí majú podnikateľského ducha a sú ochotní ukrojiť viac zo svojho voľného času a osobnosti, je prostredie sociálnej siete Instagram ideálnym miestom na online predaj oblečenia, obuvi a doplnkov. Pri tejto alternatíve však odporúčame biznis oddeliť od súkromného účtu, vytvorenie samostatného konta bude pre váš predaj prínosnejšie. Po finančnej stránke máte opäť voľné ruky, vedenie takéhoto profilu je zdarma.

Pri predaji nezabúdajte na vhodne zvolené hastagy a nebojte sa poprosiť známych o prezdieľanie vášho online shop kútika, aby sa dostal k širšiemu spektru užívateľov.

Bazoš


Nenáročná klasika, ktorá ponúka možnosť bezplatnej inzercie. Bazoš so svojím klasickým katalógovým prostredím dokáže ešte stále osloviť špecifickú skupinu kupujúcich, pre ktorých je jednou z priorít práve blízkosť daného predávajúceho. Nespornou výhodou je, že ceny sú takmer vždy flexibilné. Nevýhodou vie byť zase zdĺhavá telefonická či emailová komunikácia.

AKO PREDAŤ LUXUSNÉ ZNAČKY

Vestiare Collective

 
 
Céline, Chloé, Hermès, ale aj milované Chanel-ky. Na toto miesto si lovci dizajnérskych chuťoviek chodia permanentne mädliť ruky. Pokiaľ sa rozhodnete svoj predaj sústrediť na takúto cieľovú skupinu, musíte sa pripraviť na to, že vaše kúsky budú podrobené prísnym drobnohľadom.

Keď si vašu vec niekto kúpi, tak ju neposielate priamo jemu, ale musí najprv prejsť kontrolou autenticity a kvality u Vestiare. Je potrebné mať na pamäti aj to, že si z vášho predaja účtujú províziu - a to od 17 dolárov do 20%, v závislosti od hodnoty tovaru. 

eBay

 

Starý dobrý eBay, kde nájdete všetky kultové kúsky pohromade. Pokiaľ chcete predávať veci vo vyšších cenových reláciách, tak ste našli ideálne miesto. Na tejto platforme môžete z predaja získať celkom slušný profit, výhodou je aj to, že poplatky sú trochu nižšie (vo väčšina prípadov 10%) ako pri iných aplikáciách na predaj oblečenia. Odrádzajúci môže byť zastaralejší dizajn online stálice, no módni štamgasti si zvykli. 

Pri predaji jednotlivých kúskov ponúka eBay na výber možnosť dražby alebo predaja za fixne stanovenú cenu. Všetko závisí od vašich preferencií. Pri vytváraní ponuky sa pohrajte s podrobným popisom a tiež nezabúdajte zvoliť správne kľúčové slová, kupujúci tú idú viac-menej na istotu. Väčšinou idú priamo za špecifickou vecou a vedia presne, čo hľadajú.

AJ KLASIKA, AJ PRÉMIUM

Vinted


Pri zbavovaní sa nepotrebného oblečenia etickou cestou nesmieme vynechať úspešnú platformu Vinted, ktorá zhromažďuje každodenné kúsky, ale aj úlovky z prémiovej módy. Internetová platforma Vinted je rovnako výhodná pre predávajúcich i kupujúcich – je jednoduchá na používanie a stálym zákazníkom prináša benefity v podobe rôznych bonusov či akciových ponúk. Vinted si účtuje percentá z predaja, no výmena vecí medzi jednotlivými užívateľmi je zadarmo.

Depop

 

Estetická platforma, ktorá sa teší čoraz väčšiemu záujmu aj v našich končinách. Toto miesto obľubujú najmä mileniáli a generácia Z, možno aj práve preto, že pripomína prostredie Instagramu. Predajcovia si potrpia na vizuálnej stránke uverejneného feedu, z predaja si účtujú províziu 10%, no nákup v Depop-e je viac než len potešením zo zárobku. 

Komunikácia v aplikácii je rýchla a bezproblémová, v tomto inšpiratívnom online prostredí si ulovíte kúsky bežných značiek, fast fashion, ale aj dizajnérske vychytávky či vintage.

Remixshop

 

Tento virtuálny sekáčový koncept ponúka možnosť kúpy a predaja v rôznych cenových reláciách. Dostanete sa k budget friendly móde, ale aj k luxusným kúskom. Predajcovia majú k dispozícii REMIX BAG, prostredníctvom ktorého môžu svoje veci posúvať ďalej. Všetky veci, ktoré sa rozhodnete predať, najprv prejdú prísnou kontrolou pracovného tímu. Ten dohliadne na to, či ste splnili všetky stanovené podmienky.

Ako byť pri predaji oblečenia a doplnkov online úspešný:

 
  • oblečenie pred predajom poriadne skontrolujte – ak je to potrebné, prežehlite ho, opravte odtrhnutý gombík alebo vyčistite prípadnú škvrnu
  • oblečenie a doplnky foťte na prirodzenom svetle, večerné hodiny nie sú na túto aktivitu príliš ideálne
  •  vyhotovte viacero fotiek, nezabúdajte snímať aj detaily – čím viac vizuálu, tým lepšie!
  • nebuďte skúpi na popis položky – používajte správne kľúčové slová, hashtagy
  • pri stanovení cien položiek, ktoré chcete predať, zohľadnite aj náklady na prepravu a poplatok, ktorý musíte odviesť aplikácii, na ktorej svoj tovar predávate – nie každý predaj je totiž zadarmo
 
ZDROJE:
www.goodhousekeeping.com
https://gatheringdreams.com

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy