Udržateľné značky oblečenia, ktoré nezruinujú vašu peňaženku

Malými krokmi k lepšiemu svetu. Aj keď je téma udržateľnosti komplexným celkom, sú to práve drobnosti, na ktorých záleží. Či už je to hľadanie cesty k uvedomelejšiemu životu, alebo nakupovanie, pri ktorom nehľadíte na kvantitu, ale na kvalitu. Príbeh nového kapsulového šatníka začína správnym výberom značiek, ktoré nemusia nutne zruinovať vaše úspory.

V dnešnom nákupnom manuáli vás spoločne so ZOOT-om prevedieme udržateľnými značkami, ktoré idú ruka v ruke so sustainable materiálmi a svojou filozofiou sú priateľské k planéte i k vašej peňaženke.

ZOOT Baseline – základy šatníka, ktoré (vy)držia

 
 
produkty s prímesou ľanu - ZOOT

Prvý udržateľný adept pochádza priamo z domácej ZOOT dielne. V ponuke značky ZOOT Baseline prevažujú najmä pohodlné basic kúsky, ktoré sú ľahko kombinovateľné. Nájdete tu tričká, mikiny, šaty, šortky, nohavice, ale aj bundy a kabáty. 

Jednotlivé kúsky oblečenia sú šité prevažne z prírodných materiálov, ako sú bavlna či letný obľúbenec – ľan, vďaka ktorému je spolunažívanie s vysokými horúčavami znesiteľnejšie. ZOOT Baseline línia je strihovo variabilná, vybrať si môžete z regular, slim a relax alternatív.

ZOOT Original – oblečenie, ktoré rozpráva za vás

 
 
produkty z organickej bavlny - ZOOT

Nemáte dnes náladu na siahodlhé vysvetľovanie? Nechajte oblečenie rozprávať za vás. Kreatívci, ktorí sú zodpovední za líniu značky ZOOT Original, mysleli práve na takéto momenty. Kúsky z tejto kategórie sršia dizajnom bez hraníc.

ZOOT Original naštartoval svoju sľubnú kariéru na slovenskom trhu zapamätateľnými tričkami pod krycím názvom „KOZY“. Odvtedy svoju ponuku udržateľných materiálov rozširujú a koncepty ich kolekcií sú vždy tematické s pridanou hodnotou daného obdobia. Či už ide o najkrajšie sviatky roka alebo oslavy všetkých zaľúbených.

Dobro – podpora zmysluplného projektu

 
 
produkty zo 100%-tnej organickej bavlny - ZOOT

Ak na trhu hľadáte značky, ktoré myslia a konajú nad rámec očakávaného, nazrite do portfólia ďalšieho udržateľného adepta. Nákupom z kolekcie DOBRO vám domov v taške príde zabalený nielen jedinečný odev, ale aj kusisko dobrého pocitu. Zisk z predaja totižto putuje priamo neziskovej organizácii či projektu, ktorý si vyberiete.

DOBRO tričká a tašky sú šetrné k životnému prostrediu – od výberu materiálov použitých na výrobu, cez farby, ktorými potláčajú produkty až po samotný obal, do ktorého daný kúsok zabalia.

Tranquillo – príbeh kúskov z druhej ruky

 
  
produkty zo 100%-tnej Ecovero™ viskózy - ZOOT
 
Zo second handovej myšlienky na módnu značku pre všetkých, ktorí milujú životnú pohodu. Koncept Tranquillo s pútavým dizajnom od našich nemeckých susedov vznikol v roku 2002 a počas rokov sa vyprofiloval na nezávislú fashion značku. Kúsky sú komfortné, plné hravých detailov a sľubujú ten najlepší pocit z nosenia.

Ipanema – recyklovaná obuv z Brazílie

 
 
produkty z recyklovaného materiálu - ZOOT

Nielen udržateľný šatník, ale aj botník! Značka Ipanema ponúka letnú plážovú obuv, v portfóliu dominujú sandále a žabky vyrábané zo 100% recyklovateľného plastu Flexpand. Ten je mimochodom veľmi mäkký a odolný.

Ipanema obuv si našla svoje teplé miestečko aj medzi svetovými celebritami. Svoju ohľaduplnosť voči životnému prostrediu uplatňujú nielen pri výrobe, ale aj pri nakladaní z odpadovými zvyškami, ktorý sa recykluje alebo používa znovu.

Ragwear – keď je ulica stavom mysle

 
 
produkty s vegan certifikátom Peta - ZOOT

Aby sme neostali nič dlžní ani milovníkom streetovej módy, našu výberovku uzatvárame česko-nemeckou čerešničkou – značkou Ragwear. Originálne strihy sa v pražskej centrále miešajú s kvalitnými materiálmi, výsledkom je prepracované oblečenie, ktoré je okrem iného cenovo prijateľné a dokonca funkčné (obzvlášť bundy a mikiny).

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy